Schunck hoopt op 'supertentoonstelling' rond Basquiat

Print
Schunck hoopt op 'supertentoonstelling' rond Basquiat

Afbeelding: ANP

Het Heerlense cultuurcentrum Schunck hoopt een grote tentoonstelling te kunnen wijden aan Jean-Michel Basquiat. Die zou tienduizenden bezoekers trekken, verwacht Schunck.

Als één kunstenaar bij het hedendaagse Heerlen past, dan is het wel wijlen Basquiat, vinden ze bij Schunck. De New Yorker begon in de jaren '70 op straat als graffitiartiest, was geworteld in de hiphop en post-punk en maakte daarna een bliksemcarrière als expressionistisch schilder.

Urban
In zijn werk versmelt 'hoge' kunst met een eigenzinnige kijk op 'urban culture'. Twee maanden geleden, dertig jaar nadat hij aan een overdosis heroïne was overleden, werd een doek van Basquiat verkocht voor bijna honderd miljoen euro.

Het is niet eenvoudig werk van zo’n kunstenaar naar een relatief bescheiden cultuurhuis te halen. Artistiek leider Lene ter Haar is er dan ook al jaren mee bezig. „Het heeft veel voeten in aarde. Deze maand hakken we de knoop door.”

In De Limburger van zaterdag een portret van Schunck

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen