Reconstructie moet duidelijkheid moord geven

Print
Reconstructie moet duidelijkheid moord geven

De taxistandplaats op de Markt in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Een videoreconstructie van Ousman Magadovs laatste rit. Die moet straks meer duidelijkheid verschaffen over de moord op de 24-jarige Maastrichtse taxichauffeur.

Het gaat nog wel even duren voor er meer duidelijkheid komt over hoe de Maastrichtse taxichauffeur ­Ousman Magomadov om het leven is gebracht. Dat kregen zijn nabestaanden gisteren te horen ­tijdens de pro-formazitting in de rechtbank van Maastricht.

Reconstructie
Op 25 september wordt een uitgebreide beeldreconstructie gemaakt van zondag 7 mei, toen ­Magomadov werd vermoord. Hiervoor wordt onder meer een film gemaakt van Magadov’s laatste taxirit, gebaseerd op gps-gegevens van het navigatiesysteem in de auto. De taxi was niet uitgerust met een camera.

De reconstructie spitst zich vooral toe op Spaubeek, de plaats waar de taxichauffeur volgens de Duitse politie met twaalf messteken om het leven is gebracht. Hier werden bij een woning aan de Oude Kerk bloedsporen van het slachtoffer aangetroffen.

Wil van K.
De verdachte, de 45-jarige in Geleen geboren Wil van K., was niet aan­wezig op de zitting gisteren, maar zal volgens zijn advocaat Peter van Geelkerken wel meewerken aan de reconstructie volgende maand.

Van K., die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd op 7 mei dit jaar door de politie opgepakt vlak bij de lege taxi van de Maastrichtenaar.

Bosrand
Die auto, waarin ook bloedsporen zijn gevonden, werd gevonden op de A12 bij Zevenhuizen, nabij Den Haag. Niet veel later die dag vonden twee wandelaars uit Susteren het levenloze lichaam van Magomadov, in een bosrand in het Duitse Schalbruch. De resultaten van het onderzoek op Duits grondgebied zijn nog niet binnen bij het Openbaar Ministerie.

Familie
Eind oktober is er weer een pro-formazitting waarbij wordt ­gekeken of er nog extra onder­zoeken nodig zijn. Pas als dit allemaal compleet is, kan de zaak inhoudelijk worden behandeld. Naar verwachting gebeurt dat pas begin volgend jaar. Bij de zitting gistermiddag was veel Tsjetsjeense familie aanwezig van het slachtoffer, voor wie een tolk vertaalde. Ousman Magomadov runde samen met zijn tweelingbroer taxibedrijf Bello in de Maastrichtse wijk Caberg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee