Belg (27) wordt onwel en zit zeven uur lang onopgemerkt in tram

Print
Belg (27) wordt onwel en zit zeven uur lang onopgemerkt in tram

Foto ter illustratie. Afbeelding: Nieuwsblad

Een 27-jarige man is donderdag in Antwerpen gereanimeerd nadat hij onwel was geworden op de tram waar hij zeven uur daarvoor was opgestapt.

Bij vervoerder De Lijn betreuren ze het voorval. "Beide tramchauffeurs hadden hun tram moeten controleren, en dat is niet gebeurd. Ze zullen daarop aangesproken worden", zegt Joachim Nijs, een woordvoerder van het bedrijf.

Geen teken van leven
Een vrouwelijke passagier merkte rond 14.40 uur een man op die achteraan in de tram zat en geen teken van leven meer gaf. Ze bracht de tramchauffeur op de hoogte, die onmiddellijk De Lijn verwittigde met een noodoproep, waarop de hulpdiensten op de hoogte werden gebracht.

In slaap gevallen
Dankzij camerabeelden werd duidelijk dat de man donderdagochtend rond 7.00 uur op de tram was gestapt en achterin had plaatsgenomen. Hij was meteen in slaap gevallen en zijn houding deed niets ergs vermoeden. Vermoedelijk merkte daardoor niemand op dat er iets aan de hand was met de man. Intussen had er ook al een chauffeurwissel plaatsgevonden. Volgens de procedure hadden beide bestuurders hun tram moeten controleren, maar dat is door omstandigheden niet gebeurd.

Reanimatie
Enkele brandweerlui die toevallig achter de tram reden en de commotie hadden opgemerkt, waren intussen te hulp geschoten en startten de reanimatie in afwachting van de aankomst van de medische hulpdiensten. De man werd daarna in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen