Verdachte van moord op oma Rini blijft langer vast

Print
Verdachte van moord op oma Rini blijft langer vast

Afbeelding: Opsporing Verzocht

De Belgische vrouw die deze week is uitgeleverd aan Nederland vanwege haar mogelijke betrokkenheid bij de moord op een 82-jarige vrouw uit de Maastrichtse wijk Wolder blijft langer in hechtenis.

Ze blijft nog tenminste twee weken vast zitten. De vrouw (38) uit Vroenhoven - net over de grens en grenzend aan Wolder - kwam als verdachte in beeld na een tip en werd op 13 juli gearresteerd. Afgelopen maandag werd ze overgebracht naar Maastricht.

Huis overhoop gehaald
De 82-jarige vrouw - die bekendstond als oma Rini - werd op 26 januari dood aangetroffen in de garage bij haar woning. De buren hadden de politie gealarmeerd, omdat ze de vrouw al enkele dagen niet gezien hadden. Ze bleek met een mes te zijn vermoord en haar huis was overhoop gehaald. Twintig rechercheurs zitten sindsdien op de zaak.

Opsporing Verzocht
Een doorbraak in het onderzoek liet lang op zich wachten, ondanks een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Na een herhaalde oproep meldde zich een man die informatie bleek te hebben over de aangehouden Belgische vrouw.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen