Verdachte van moord op oma Rini blijft langer vast

Print
Verdachte van moord op oma Rini blijft langer vast

Afbeelding: Opsporing Verzocht

De Belgische vrouw die deze week is uitgeleverd aan Nederland vanwege haar mogelijke betrokkenheid bij de moord op een 82-jarige vrouw uit de Maastrichtse wijk Wolder blijft langer in hechtenis.

Ze blijft nog tenminste twee weken vast zitten. De vrouw (38) uit Vroenhoven - net over de grens en grenzend aan Wolder - kwam als verdachte in beeld na een tip en werd op 13 juli gearresteerd. Afgelopen maandag werd ze overgebracht naar Maastricht.

Huis overhoop gehaald
De 82-jarige vrouw - die bekendstond als oma Rini - werd op 26 januari dood aangetroffen in de garage bij haar woning. De buren hadden de politie gealarmeerd, omdat ze de vrouw al enkele dagen niet gezien hadden. Ze bleek met een mes te zijn vermoord en haar huis was overhoop gehaald. Twintig rechercheurs zitten sindsdien op de zaak.

Opsporing Verzocht
Een doorbraak in het onderzoek liet lang op zich wachten, ondanks een oproep in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Na een herhaalde oproep meldde zich een man die informatie bleek te hebben over de aangehouden Belgische vrouw.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen