Fatale vechtpartij veroorzaakt onrust in Valkenburg

Print
Fatale vechtpartij veroorzaakt onrust in Valkenburg

De plek waar het incident zich afspeelde. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

De vechtpartij met rondhangende jongeren donderdagnacht in Valkenburg waarbij Willem Evers (65) het leven liet, zorgt voor hoog oplaaiende emoties in de volkswijk Broekhem-Noord.

Volgens ooggetuigen raakte de man slaags met jeugd die de wijk al geruime tijd terroriseert. De tieners, volgens buurtbewoners een man of vijftien en goeddeels afkomstig uit omliggende plaatsen, zouden stelselmatig voor grote onrust zorgen.

Autopsie
De politie kan nog niet bevestigen of de man daadwerkelijk om het leven is gekomen door het handgemeen of dat een andere oorzaak ten grondslag ligt aan zijn overlijden; de 65-jarige man stond in de buurt bekend als hartpatiënt. De resultaten van de autopsie worden op zijn vroegst dit weekend verwacht.

Bijeenkomst
Het feit dat de politie in de zaak nog geen aanhoudingen heeft verricht, veroorzaakt de nodige onrust in de wijk. De tragische ontwikkelingen zijn voor het gemeentebestuur en Slachtofferhulp Nederland dan ook aanleiding om zaterdag een spoedbijeenkomst achter gesloten deuren te beleggen voor wijkbewoners. Gemeentewoordvoerster Astrid Ceulemans heeft dat vrijdagvond bevestigd. De bijeenkomst begint om 11.00 uur en vindt plaats in de Stationnerie in Valkenburg.

In De Limburger van zaterdag uitgebreid aandacht voor de ontwikkelingen in Broekhem.