Reisleiders Lei en Ans plots BN'ers door kijkcijferhit We zijn er bijna!

Print
Reisleiders Lei en Ans plots BN'ers door kijkcijferhit We zijn er bijna!

Lei en Ans Buijssen uit Kronenberg. Afbeelding: De Limburger/Mara van den Oetelaar

1,62 miljoen Nederlanders keken naar de eerste aflevering van ‘We zijn er bijna!’. Ze zagen Lei en Ans Buijssen uit Kronenberg als reisleider. "Samen pannenkoeken bakken is wel keigezellig."

Ze zijn te zien geweest bij Jinek en geïnterviewd door De Telegraaf, het AD en televisiebladen. Het is officieel: Lei en Ans Buijssen uit Kronenberg zijn BN’er. De aanleiding: ze zijn reisleider in het kijkcijferkanon We zijn er bijna!.

Kneuterigheid
Omroep MAX volgt zes weken lang een groep senioren die met campers en caravans door Ierland trekt. Waar sommigen het programma maar saai en suf vinden, wordt de kneuterigheid door anderen juist gewaardeerd. De eerste aflevering van de nieuwe reeks werd maandag bekeken door 1,62 miljoen mensen en versloeg het achtuurjournaal. 

Ene Suus maakte op Twitter het afvinklijstje: ‘Afritsboks, sandalen, hagelslag, extra leesbril, bandenspanningcontroleerding, mal hoedje, pannenkoekmeel#wezijnerbijna.’ 

Gezapig
Lei (62) en Ans (59) Buijssen zijn kijkers van het eerste uur. Sinds tien jaar leiden ze kampeerreizen van de ANWB. In We zijn er bijna! herkennen ze reisgenoten en collega-reisleiders. Lei vindt het tv-programma "nogal gezapig". Aan de andere kant weet hij dat het er soms echt zo aan toe gaat. "Wij hebben er zelf een gewoonte van gemaakt elke reis een keer met z’n allen pannenkoeken te bakken." Ans: "Dat is zó oubollig, maar ook keigezellig."

Prestatie
Zij begrijpen dat het gemakkelijk is de draak te steken met een stel dat steggelt of de caravan op grind of gras moet staan. Volgens Lei vergeten de criticasters dat de reizigers gemiddeld 71 jaar zijn. De nestrix is 84. "En die mensen rijden vijf weken lang met een camper of caravan over smalle binnenwegen in Ierland - en ook nog eens links. Dat is een prestatie op zich."

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu