Roda sluit voorbereiding af met nederlaag tegen reserves Standard

Print
Roda sluit voorbereiding af met nederlaag tegen reserves Standard

De wedstrijd werd gespeeld op het trainingscomplex van Standard. Afbeelding: De Limburger

Ondanks een overdaad aan kansen heeft Roda JC een besloten oefenwedstrijd tegen de reserves van Standard Luik verloren. Op het trainingscomplex van Standard in Angleur werd het 1-0.

Standard speelde een dag eerder tegen Racing Genk in de competitie. De reservespelers die tijdens die wedstrijd niet in actie kwamen, mochten zaterdagochtend aantreden tegen de Kerkraadse club.

Strafschop
De Belgen begonnen scherp. Renaud Emond en Dieumerci Ndongala kwamen al in de eerste minuten snel in gevaarlijke positie. Roda herpakte zich echter snel. Simon Gustafson werd door keeper Jean-Francois Gillet bij de benen gepakt nadat hij alleen op de doelman af kwam in de zestien. Scheidsrechter Luc Wouters, tevens burgemeester van de Belgische plaats Lummen, gaf terecht een penalty. Mitchel Paulissen mocht aanleggen voor de strafschop. Zijn schot was echter zwak, laag en door het midden. Een simpele klus voor Gillet om de inzet klemvast te pakken.

Jurjus
Beide ploegen kregen kansen. Ndongala, deze zomer voor 1,5 miljoen euro overgenomen van Gent, kwam nog eens alleen op doelman Hidde Jurjus af nadat Ard van Peppen langs een diepe bal maaide. De doelman van Roda keerde de inzet.

Gustafson
Halverwege de eerste helft verraste Gustafson met een fraai schot van 20 meter. Hij dwong de doelman tot een fraaie redding. En opnieuw was het de Zweedse spelmaker die iets later voor gevaar zorgde. Met een doordachte speelbal zette hij Jorn Vancamp in scoringspositie. De hoek was lastig, maar de Belgische Roda-spits kwam nog erg dichtbij een treffer. De bal ketste via de paal weer in het veld.

Emond was daarna ogenschijnlijk nog dichter bij de openingstreffer. Vanaf de rechterkant kreeg hij de bal voortreffelijk aangespeeld. Maar de spits raakte de bal met zijn hiel, toen hij wilde binnen schieten. Jurjus plukte de bal daarna van zijn voet. 

Duo
De defensie van Luik kreeg lastig vat op Vancamp en Gustafson. Ook in de tweede helft kreeg het duo kansen. Ook Paulissen kwam nog eens vrij voor het doel om in te koppen, maar hij kon niet goed bij de bal.  

Doelpunt
Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Bento Raman scoorde van dichtbij nadat Luik uit het niets voor het doel van Jurjus kwam te staan. Het was lange tijd enige kans voor Luik in de tweede helft. Roda duwde; probeerde en combineerde. Er kwamen mogelijkheden, maar de bal wilde er simpelweg niet in.

In de slotfase was Luik er paar keer echt gevaarlijk. Jurjus kwam kordaat in actie en voorkwam een grotere nederlaag.

Opstelling Roda:
Jurjus, Kum (78. Dijkhuizen), Ananou, Werker, Van Peppen, El Makrini (86. Rutjes), Gnjatic (45. Ndenge), Rosheuvel (65. Engels) Paulissen (70. Van Velzen), Gustafson (74. Schahin) Vancamp (74. Djim)