Matige opkomst crisisberaad Valkenburg na dood buurtgenoot

Print

Afbeelding: Harry Heuts

Ongeveer 25 bewoners van de Valkenburgse wijk Broekhem-Noord hebben zaterdagmiddag de crisisbijeenkomst met gemeente en Slachtofferhulp bezocht. De bijeenkomst in de Stationette was belegd omdat de gemoederen in de wijk hoog zijn opgelopen nadat donderdagavond een 65-jarige buurtgenoot overleed na een confrontatie met een groep hangjongeren.

De gemeente en Slachtofferhulp hadden honderd uitnodigingen verstuurd en hadden rekening gehouden met een opkomst tot wel 200 man. Dat gebeurde niet. Volgens buurtbewoners die er wél waren zijn veel mensen weggebleven uit angst. "Ze willen niet gezien worden met instanties." Uit vrees voor represailles. Onder meer om dezelfde reden willen buurtbewoners alleen anoniem de pers te woord staan.

Emotioneel
De bijeenkomst was volgens aanwezigen emotioneel. De sessie is echter wel rustig verlopen. Loco-burgemeester Bert Dauven laat weten dat er op zeer korte termijn in ieder geval jongerencoaches in de wijk worden ingezet. Dat plan lag al op tafel en zou eigenlijk pas na de zomer van start gaan. Door het gebeuren van afgelopen week is besloten versneld een aantal jongerenwerkers in te schakelen.

Zwaar gesprek
Dauven heeft zaterdagochtend ook een zoals hij het zelf noemt 'zwaar' gesprek gehad met de nabestaanden van de overleden Willem Evers.

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag intensief gepatrouilleerd in Broekhem-Noord om te voorkomen dat er mogelijk opnieuw onrust zou ontstaan. Volgens een woordvoerder is de nacht rustig verlopen. Er hebben, voor zover bekend, geen groepen jongeren in de wijk rondgehangen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →