Vrouwen runnen eigen koninkrijk op IBE

Print
Vrouwen runnen eigen koninkrijk op IBE

Afbeelding: DL

Ze combineren een mix van breakdance, moves uit de Afrikaanse townships, afgetopt met Braziliaanse favela-swing, dat is de meiden dansgroep Zamounda uit Parijs. Tijdens het Internationale Breakdance Event (IBE) Heerlen bestiert de vijfkoppige danscrew de grootste tent van het festival, midden in Heerlen.

In hartje Heerlen – op de Bongerd naast het Glaspaleis – programmeert Zamounda haar eigen danswedstrijden, muziek en gasten. Het is niet de eerste keer dat de Parisiennes te gast zijn op het IBE, ze hebben al een paar keer (succesvol) aan diverse wedstrijdonderdelen meegedaan.

Nieuw dit jaar is dat het collectief Kingdom of Zamounda – hun eigen podium – heeft dat ze geheel naar eigen invulling kunnen programmeren. Zo is er zaterdagavond een Bonnie & Clyde-danswedstrijd. Waarin vrouwen het opnemen tegen mannen.

Voor meer informatie over het IBE, kijk op www.notoriousibe.com

Lees een uitgebreide reportage over Zamounda in de maandagkrant.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen