Vrouwen runnen eigen koninkrijk op IBE

Print
Vrouwen runnen eigen koninkrijk op IBE

Afbeelding: DL

Ze combineren een mix van breakdance, moves uit de Afrikaanse townships, afgetopt met Braziliaanse favela-swing, dat is de meiden dansgroep Zamounda uit Parijs. Tijdens het Internationale Breakdance Event (IBE) Heerlen bestiert de vijfkoppige danscrew de grootste tent van het festival, midden in Heerlen.

In hartje Heerlen – op de Bongerd naast het Glaspaleis – programmeert Zamounda haar eigen danswedstrijden, muziek en gasten. Het is niet de eerste keer dat de Parisiennes te gast zijn op het IBE, ze hebben al een paar keer (succesvol) aan diverse wedstrijdonderdelen meegedaan.

Nieuw dit jaar is dat het collectief Kingdom of Zamounda – hun eigen podium – heeft dat ze geheel naar eigen invulling kunnen programmeren. Zo is er zaterdagavond een Bonnie & Clyde-danswedstrijd. Waarin vrouwen het opnemen tegen mannen.

Voor meer informatie over het IBE, kijk op www.notoriousibe.com

Lees een uitgebreide reportage over Zamounda in de maandagkrant.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen