Wegen Oostenrijk onbegaanbaar na noodweer en modderstromen

Print
Midden-Oostenrijk heeft het zwaar te verduren. Na noodweer en daaropvolgende modderstromen zijn veel lokale wegen onbegaanbaar. Meldt de ANWB.

Zo is het Grossarltal in Oostenrijk, geliefd bij toeristen, vandaag door overvloedige regenval van de buitenwereld afgesloten geraakt. Volgens de politie is de weg naar Sankt Johann im Pongau versperd door ernstige wateroverlast en modderlawines. Die sleurden zelfs auto's mee. 

De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang, maar het slechte weer in de regio is nog niet voorbij.Toevlucht
Verscheidene mensen die om medische redenen met spoed het dal uit moesten zijn met een helikopter of vrachtwagen naar een ziekenhuis gebracht. "Ik heb veel meegemaakt, maar dit nog nooit", schetst de brandweercommandant de situatie.De Grossarler Ache is op verschillende plaatsen buiten haar oevers getreden. Hotelgasten zochten hun toevlucht op de bovenste verdiepingen om het droog te houden, andere toeristen vonden onderdak in de noodopvang. Er zijn op dit moment geen meldingen van slachtoffers.

Ook de Felbertauernstraße liep vanmorgen in beide richtingen een halve meter onder. Hoewel verwacht werd dat de weg de hele dag dicht zou blijven, ging hij na enkele uren weer open.

Via deze link kun je alle afgesloten wegen in Oostenrijk zien.