Medewerker Google ontslagen na kritische memo

© ANP

Google heeft een medewerker ontslagen die zich eerder intern had verzet tegen positieve discriminatie van vrouwen bij de computergigant. Softwareontwikkelaar James Damore liet aan persbureau Reuters weten te zijn ontslagen voor het ,,in stand houden van genderstereotypen''. Hij bekijkt welke stappen hij kan nemen.

ANP

Damore meent dat het lagere aantal vrouwen in de ICT-wereld en op leidinggevende functies te verklaren is door biologische verschillen zoals interesses. Zijn memo zorgde voor een verhit debat binnen het bedrijf en kost hem nu de kop. Ook op internet ging zijn opstel viraal.

Googles directeur voor diversiteit Danielle Brown schreef als reactie dat de memo uitgaat van "onjuiste veronderstellingen over geslacht''. Sundar Pichai, de baas van Google, stelt dat een deel van de memo ingaat tegen de gedragscode van het bedrijf.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal