Limburger geeft zo'n 780 euro uit aan buitenlandse vakantie

Foto ter illustratie© iStock

Inwoners van Limburg geven gemiddeld 781 euro uit aan een vakantie in het buitenland. De gemiddelde uitgave is 223 euro voor vakantiegangers die in Nederland blijven. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Redactie

Noord-Hollanders gaven het meest uit aan vakanties in het buitenland: gemiddeld 902 euro per vakantieganger, en 241 euro voor de vakantievierder die in Nederland blijft.

Zeeuwen zuinigCBS, dat zich baseert op cijfers tussen 2007 en 2016, onderzocht hoe inwoners per provincie hun lange vakanties - vier overnachtingen of meer - in Nederland en het buitenland doorbrengen. Na de Noord-Hollanders zijn de inwoners van Groningen (871 euro) en Utrecht (868 euro) per vakantieganger gemiddeld het meest kwijt aan vakantie in het buitenland. Gelderlanders gaven het meest uit aan een vakantie binnen de landsgrenzen: 267 euro. Zeeuwse vakantiegangers geven gemiddeld het minst uit aan hun vakantie: 183 euro binnen de landgrenzen en 697 in het buitenland.PopulairOver het algemeen zijn Duitsland en Frankrijk de populairste vakantielanden. Per provincie zijn er wel verschillen. Zo zijn inwoners van Zeeland, Noord-Brabant en Friesland eerder in Spanje dan in Duitsland of Frankrijk te vinden. Verder spenderen inwoners van Noord-Holland, Groningen en Drenthe hun buitenlandse vakantie relatief vaak buiten de populairste vakantielanden Duitsland, Frankrijk, België, Spanje, Oostenrijk, Griekenland, Turkije, Italië en Groot-Brittannië. Zo'n derde van de buitenlandse vakanties wordt door inwoners van deze provincies in een ander land dan een van de negen populairste bestemmingen gevierd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal