Opnieuw aardbeving bij Bodrum

© iStock

De Turkse badplaats Bodrum is dinsdag opnieuw opgeschrikt door een aardbeving. De beving had een kracht van 5.3. Er zijn vooralsnog geen meldingen van slachtoffers of grote schade.

ANP

Het epicentrum lag op ongeveer 15 kilometer ten zuidoosten van de Egeïsche kuststad, meldde de Amerikaanse Geologische dienst USGS. Vorige maand was er ook al een aardbeving tussen de Turkse kust van Bodrum en het Griekse eiland Kos. Toen had de beving een kracht van 6.7. Twee toeristen kwamen op het eiland Kos om het leven, 120 anderen raakten gewond.VerwachtDeskundigen spreken dinsdag van een naschok van de beving die de regio op 21 juli raakte. "We hadden dit verwacht", zei seismoloog Gerasimos Houliaras voor de Griekse radio.Bodrum is een populair vakantieoord waar tijdens de zomermaanden veel Turken en buitenlanders op vakantie gaan. Ook voor Nederlanders is het een bekende bestemming.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal