Voetballen op scheef veld in Vijlen

Het voetbalveld in Vijlen waarop het voetbaltoernooi gespeeld wordt© Helling Cup

In het Bergdorpje Vijlen wordt zaterdag 16 september het eerste internationale voetbaltoernooi op een scheef veld gespeeld. Vorig jaar had het Zuid-Limburgse Vijlen al de Nederlandse primeur met een wedstrijd op een voetbalalm met een hellingpercentage van meer dan 20 procent. Tijdens het toernooi op het scheef veld wordt er gestreden om de Heuvelland Helling Cup 2017.

Wiel Beijer

Deelnemende teams komen uit de hele Heuvelland regio, maar ook uit Duitsland (SV Orsbach)en België (USFC Elsenborn). Naast deze competitie is er een wedstrijd tussen oud-Roda JC spelers en het Limburgse Mediateam. De ontmoeting staat onder leiding van oud-topscheidsrechter Roelof Luinge.

Het idee is over komen waaien uit de Alpen. Deze voetbalvariant wordt ook daar gespeeld op een alm met een hellingspercentage van maar liefst 20 procent of meer. Het veld in Vijlen is 30 meter bij 20 meter groot en er gelden andere spelregels dan in het reguliere voetbal. Het aantal spelers is teruggebracht naar vijf tegen vijf.

Heuvelland Helling Voetbal is een initiatief van een drietal ondernemers uit het bergdorpje Vijlen en Bocholtz.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal