Feestelijke editie Dansdagen vanwege twintigjarig bestaan

© ANP

Het jaarlijkse festijn de Nederlandse Dansdagen viert 5, 6, 7 en 8 oktober zijn twintigjarige bestaan met 38 producties, waarvan tien premières. Alle stijlen zijn weer in Maastricht vertegenwoordigd: van urban dance tot klassiek ballet, uitgevoerd door aanstormend talent en gevestigde orde.

ANP

Het jubileum wordt luister bijgezet met de overzichtsexpo­sitie 'Movement Matters: Twintig jaar Nederlandse Dansdagen in Theater aan het Vrijthof'. Maar er wordt nog meer gejubileerd en daar is tijdens deze Dansdagen volop aandacht voor: niet alleen bestaan Conny Janssen Danst en Club Guy & Roni respectievelijk 25 en vijftien jaar, choreograaf Jirí Kylián is dit jaar zeventig geworden en Ed Wubbe is 25 jaar artistiek directeur van Scapino Ballet Rotterdam, dat zelf zeventig jaar bestaat. En dan is choreograaf Hans van Manen ook nog eens 85 geworden.

Belangstellenden kunnen niet alleen naar het festival toe, het festival gaat ook de stad in onder de titel Dansspoor. Op allerlei locaties hebben uitvoeringen plaats op het snijvlak van dans, beeldende kunst en mode. Los van Dansspoor hebben de Dansdagen plaats op 24 plekken, waarvan zeven in Theater aan het Vrijthof.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal