Het WK vierspannen komt in 2020 naar Horst

© Archief ANP

Het WK vierspannen wordt in 2020 in Horst aan de Maas gehouden.

De Redactie

De internationale hippische sportfederatie FEI heeft het evenement waarbij vier paarden twee-aan-twee voor een koets zijn gespannen toegekend aan de organisatie van de internationale menwedstrijd in het Noord-Limburgse dorp. Daar wordt over drie jaar van 2 tot en met 6 september om de wereldtitels gestreden op de terreinen van de hippische evenementenzone Grandorse.

GoudDe WK vierspannen worden om de twee jaar gehouden. Vorig jaar won het Nederlands team in Breda goud in de landenwedstrijd en veroverden IJsbrand Chardon (zilver) en Koos de Ronde (brons) individuele medailles. Volgend jaar is vierspannen een van de onderdelen op de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Het wordt in 2020 de zevende keer dat de wereldtitelstrijd van de mensport in Nederland plaatsvindt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal