Korotaev moet in de cel blijven, rechter wijst borgtocht af

Roda-investeerder Aleksei Korotaev.© ANP

Roda-investeerder Aleksei Korotaev moet in de cel blijven. De rechter in Dubai verwierp dinsdag een nieuw verzoek om de Zwitsers-Russische miljonair op borgtocht vrij te laten.

Roel Wiche en Hans Goossen

Korotaev zit inmiddels een half jaar vast in Dubai. Begin februari werd hij veroordeeld tot drie jaar cel wegens het uitschrijven van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro, na aangifte van Helin International, een financieel adviesbedrijf in Dubai.'Criminele feiten'Korotaev was dinsdag zelf aanwezig tijdens de zitting op de rechtbank in Dubai, aldus een namens De Limburger aanwezige bron. Tijdens de zitting overhandigde zijn advocaat een document aan de rechter waarin Helin beschuldigd wordt van criminele activiteiten. De raadsman van Helin pareerde op zijn beurt dat het kamp-Korotaev de feiten probeert te verdraaien.Inmiddels zijn al meerdere zittingen achter de rug tussen de twee partijen. De rechter heeft inmiddels weer een nieuwe sessie vastgesteld, die naar verwachting pas over anderhalve maand plaatsvindt.Meer nieuws en achtergrond over deze zaak in de krant van woensdag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal