Half jaar cel voor agent die ontucht pleegde met 13-jarig meisje

© Istock

De Schinnense politieagent (49) die ontucht pleegde met een 13-jarig meisje krijgt één jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk.

Redactie

Dat besliste de rechtbank dinsdag. Bovendien mag de man in de proeftijd van twee jaar geen contact hebben met het meisje. De straf valt lager uit dan de eis van 30 maanden (waarvan 3 voorwaardelijk) omdat de voormalige politieagent via het dragen van een enkelband al een tijdje in zijn vrijheid beperkt werd.De man was net als het slachtoffer als vrijwilliger betrokken bij de plaatselijke jeugdclub in Schinnen. Daar kregen ze zogezegd ‘een vertrouwensband’. De 13-jarige vertelde haar problemen aan de Schinnenaar en zag hem naar eigen zeggen als een vaderfiguur.

Seksueel contactWaar het onschuldig begon met een arm om de schouder nam de vertrouwensrelatie ‘al snel ernstige vormen aan’, stelde de rechter. Meerdere keren was er seksueel contact.

Non-actiefDe zaak kwam eind vorig jaar aan het rollen toen het meisje op school, in het bijzijn van een leraar, over de relatie sprak. De leraar trok direct aan de bel en de politie kwam erbij. Kort daarna werd de agent op non-actief gesteld en gearresteerd.

De zaak deed vorig jaar veel stof opwaaien in het dorp. Het bestuur van de jeugdclub organiseerde daarom met de gemeente Schinnen een informatieavond over de zedenzaak. Ouders konden hier terecht met vragen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal