Extra maatregelen bedrijf Baarlo na twee kraken

© ANP

HD Tools in Baarlo heeft na twee ramkraken in een week tijd het toezicht verscherpt. Ook zijn er paaltjes geplaatst die nieuwe ramkraken met een auto moeten voorkomen.

Redactie

HD Tools op het Baarlose industrieterrein aan de Kieënweg verkoopt online elektrische apparaten als boor- en zaagmachines. Vorige week woensdag en afgelopen zondagnacht haalden dieven er voor duizenden euro’s gereedschap weg.

FacebookVolgens de eigenaren Joost Stekelenburg en Rob Joosten heeft het bedrijf iets dergelijks in het driejarig bestaan nog niet meegemaakt. Beelden van de inbraak zondagnacht zijn in de openbaarheid verschenen.

Tegenover SBS 6 verklaarde Joosten maandag er 100 procent zeker van te zijn dat het om dezelfde daders gaat. Inmiddels is het bedrijf op verzoek van de politie wat terughoudender geworden richting media. Stekelenburg: „Het belangrijkste is dat de daders gepakt worden. Het is ongelooflijk frustrerend dat sommige mensen blijkbaar denken dat ze boven de wet staan.”

Enkele maanden geleden kreeg het bedrijf al een nieuwe alarminstallatie en inbraakwerende rolluiken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal