Drie jaar cel voor misbruik vrouwen

Print
Drie jaar cel voor misbruik vrouwen

Afbeelding: Istock

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft dinsdag de 31-jarige Dave V. uit Roermond veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De ex-verpleegkundige misbruikte in 2012 en 2013 meerdere vrouwen die op de psychiatrische afdeling van het toenmalige Atrium Medisch Centrum in Heerlen waren opgenomen.

Weekendverlof
De rechtbank in Maastricht veroordeelde V. eerder tot dezelfde straf. Hij ging daarop in hoger beroep. Het Gerechtshof acht bewezen dat de man uit Roermond zijn slachtoffers in de nachtelijke uren misbruikte. Dat gebeurde ook bij een van de vrouwen thuis, tijdens een weekendverlof.

Beroepsverbod
V. heeft eerder een beroepsverbod van vijf jaar als verpleegkundige opgelegd gekregen.

Lees meer in De Limburger van woensdag

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen