Broers uit Voerendaal moeten chalets opnieuw weghalen

De twee chalets moeten binnen vier weken weg zijn van de plek waar ze nu staan.© De Limburger/Luc Lodder

De twee broers die hun chalets hebben neergezet op hun eigen perceel op bedrijventerrein Lindelaufer Gewande in Voerendaal krijgen vier weken de tijd om ze daar weg te laten halen.

Rob Sporken

Dat heeft de gemeente het duo dinsdag laten weten.

BezwaarDe gemeente is van mening dat het bestemmingsplan de opslag van dergelijk grote chalets op die plek niet toestaat. De twee kampbewoners zullen volgens hun advocaat Luuk Dacier bezwaar aantekenen tegen het besluit. "In de regel zal de voorzieningenrechter binnen twee tot vier weken uitspraak doen", aldus Dacier. "Mijn cliënten weten niet waar ze naartoe moeten als de voorzieningenrechter de gemeente in het gelijk stelt."

OvertakelenDe rechter oordeelde dat de gemeente de huurovereenkomst met de broers mocht ontbinden, omdat deze een huurachterstand van vijftig maanden te laat hadden weggewerkt. Daarop lieten de twee hun chalets over takelen van het gemeentelijk terrein naar hun eigen, ernaast gelegen perceel waar ze nu staan. Dat terrein is vanwege de vondst van een kilo hennep momenteel voor een halfjaar afgesloten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal