'Vader bezorgt baby dubbele schedelbreuk'

© iStock

Rahman H. (40) wordt verdacht van poging tot doodslag op zijn zoontje.

Peter Heesen

Hij zou het baby’tje op 3 januari 2017, toen het pas vier maanden oud was, met kracht op de grond hebben gegooid. Vervolgens zou hij het kindje hebben geschopt.

SchedelbreukHet slachtoffertje liep een dubbele schedelbreuk en een gebroken arm op. Het incident vond plaats in Nieuw Bergen, waar de moeder van het kind woonde. Volgens de officier van justitie zou H. de vrouw, zijn ex-vriendin, die dag zwaar mishandeld hebben. H. zou haar in het gezicht hebben geslagen en aan haar haren hebben getrokken.

Rahman H. moest zich dinsdag voor de rechtbank in Roermond verantwoorden, maar tot een behandeling kwam het niet. De rechtbank vond dat eerst nog enkele zaken uitgezocht moesten worden, zoals de aard van het hersenletsel dat het kindje heeft opgelopen en zijn kans op herstel.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal