Tom Dumoulin doet goede zaken in tijdrit

© ANP/Remko de Waal

Tom Dumoulin heeft dinsdag goede zaken gedaan in de tijdrit van de BinckBank Tour. De Maastrichtenaar werd derde in de race tegen de klok.

Redactie

Een overwinning zat er niet in voor de topfavoriet, maar in het algemeen klassement deed Dumoulin een gouden zaak.

RegenDe renner van Sunweb kreeg daarbij hulp van de weergoden. Toen Dumoulin vroeg in de middag vertrok viel het met de regen nog mee, maar later in de middag werd het natter en natter.

Dat zorgde voor de nodige valpartijen. Zo gingen onder meer Greg van Avermaet en Tony Martin onderuit. Ook belangrijke uitdagers van Dumoulin hadden last van slechte weer. Zo kwam Peter Sagan er niet aan te pas. De leider verloor kostbare seconden in de negen kilometer lange tijdrit. Sagan moest uiteindelijk 20 seconden toegeven op Dumoulin.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

WinnaarStefan Küng won de tijdrit. Hij bleef Bodnar vier en Dumoulin vijf seconden voor. Ook in het algemeen klassement stijgt Dumoulin naar plek drie op vijf seconden van de nieuwe leider Küng.