Brunssum mag drugspand niet meer sluiten

Foto ter illustratie© iStock

De gemeente Brunssum mag een pand waar vorig jaar drugs zijn gevonden niet meer sluiten. Dat bepaalde de rechtbank in Roermond dinsdag.

Redactie

De politie vond op 15 november vorig jaar 10,9 gram crystal meth (methamfetamine) in de woning. Dat spul was blijven liggen na een tuinfeestje van vrienden, beweerde de bewoner. Dat geloofden de politie en gemeente niet. De gemeente besloot na de drugsvondst de woning een half jaar te sluiten. Die maatregel werd echter uitgesteld vanwege de ingediende bezwaren en om het jongste kind van de bewoner het schooljaar in de eigen omgeving te laten afmaken.

Daarmee gaat de gemeente in tegen haar eigen beleid. En is volgens de rechter belang van de sluiting (tegengaan van drugshandel) niet meer gediend. 'Tegenover het algemene belang (...) staat het individuele belang van eiser, zijn kinderen en de dieren', zo staat te lezen in de uitspraak.Op zich vindt de rechter sluiting van de woning gerechtvaardigd, als de gemeente daarmee niet zo lang had gewacht.Lees meer in de krant van donderdag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal