Schippers soepel naar halve finales 200 meter, grootse concurrente haakt af

© EPA/Sean Dempsey

Dafne Schippers heeft zondag bij de WK atletiek in Londen met speels gemak de halve finales bereikt van de 200 meter.

ANP

De Utrechtse titelverdediger op dit sprintnummer won met overmacht haar heat in een tijd van 22,63 en plaatste zich rechtstreeks voor de volgende ronde. De halve finales zijn donderdag.

GoudDe 25-jarige Schippers bemachtigde zondag het brons op de 100 meter. Ze moest het goud laten aan Tori Bowie. Deze Amerikaanse heeft dit seizoen de beste tijd gelopen op de 200 meter (21,77). Schippers stuntte twee jaar geleden bij de WK in Peking met het goud op de 200 in een bijzonder snelle 21,63.

"Dit voelde zo simpel. Dat is wel een heel fijn gevoel", zei Schippers meteen na afloop bij de NOS.

De Amerikaanse sprintster Tori Bowie startte dinsdag niet op de 200 meter. De winnares van de 100 meter meldde zich vlak voor aanvang van haar serie af. Bowie liep dit seizoen de beste tijd op de 200 meter (21,77) en gold als belangrijke concurrente van Dafne Schippers.

DuikelingIn de finale van de 100 meter afgelopen zondag kwam ze na de finish ten val op de kunststofbaan en Bowie liep daarbij blauwe plekken en schaafwonden op. Ze gaf aan dat ze aangeslagen was door die duikeling en voelde zich dinsdag nog niet fit genoeg van start te gaan, meldde de Amerikaande atletiekbond.

Schippers, die in Londen haar wereldtitel op de 200 meter verdedigt, raakte nog een concurrente kwijt. Michelle-Lee Ahye uit Trinidad en Tobago, de nummer zes uit de finale van de 100 meter, trok zich terug voor de 200 meter.

Al eerder was bekend dat olympisch kampioene Elaine Thompson de 200 meter zou overslaan in Londen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal