Eerbetoon aan Max zorgt voor rumoer in Einighausen

© Peter Schols

Einighausen is verdeeld over Max Verstappen. Niet vanwege diens raceprestaties, maar vanwege een eerbetoon dat niet bij iedereen in goede aarde valt.

Bart Ebisch

Harrie Vermeulen liet als fan van autocoureur Max Verstappen vlak voor aanvang van het Formule 1-seizoen begin maart een tien meter lange banner spannen tussen zijn woning en die van zijn overbuurman, met daarop de naam en het nummer van zijn favoriete coureur. Verder bevestigde hij een vier bij drie meter groot doek met daarop een giga-foto van Verstappen tegen de zijgevel van zijn woning aan de Heistraat.

AanstekerMaar er kwamen klachten. Op last van de gemeente verwijderde Vermeulen de banner. Dat was volgens de tegenstanders niet genoeg. Iemand hield een aansteker aan het levensgrote doek. De rechterbenedenhoek raakte beschadigd. Vermeulen moest een vergunning aanvragen bij de gemeente, maar het doek hangt nog steeds. Dus, de vergunning is verleend? "Nee hoor", zegt Vermeulens vrouw. "We hebben niks vernomen van de gemeente.” Als dat zo blijft, dan haalt Max in ieder geval in Einighausen het einde van het Formule 1-seizoen.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de in april ingediende aanvraag in behandeling is.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal