Zanger Glen Campbell (81) van Rhinestone Cowboy overleden

© AFP/Robyn Beck

De Amerikaanse countryzanger Glen Campbell is op 81-jarige leeftijd overleden. De musicus, bekend van nummers als Rhinestone Cowboy, leed al geruime tijd aan alzheimer.

ANP

Campbell won vooral in de jaren zestig en zeventig tal van prijzen voor zijn werk. Het ging onder meer om American Music Awards en meerdere Grammy's.

AdiósDe familie van de zanger maakte zijn overlijden op zijn officiële website bekend in een verklaring, waar ook een videoclip van nummer 'Adiós' van Campell aan gekoppeld was.

De Amerikaan gaf volgens zijn biografie al in zijn jonge jaren blijk van muzikaal talent. Zo kreeg hij al op vierjarige leeftijd een gitaar van zijn vader, een arme agrariër. Later kreeg hij les van een oom. Campbell begon in zijn tienerjaren geld te verdienen als gitarist en verkocht gedurende zijn leven uiteindelijk tientallen miljoenen platen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal