VVD-raadslid Stein wordt wethouder Onderbanken

Blik op Schinveld in de gemeente Onderbanken.© Bas Quaedvlieg

Het Steinse VVD-raadslid Peter Salden (58) wordt in september wethouder in Onderbanken. Hij volgt daar Rodney Swelsen op.

Eric van Dorst

Swelsen zit momenteel in het Onderbankens college namens de lokale partij Democraten Onderbanken. Hij stapt op om zich voor D66 volledig te kunnen richten op de raadsverkiezingen in de nieuwe fusie­ge­meente Beekdaelen, waarin Onderbanken, Schinnen en Nuth opgaan.

WonenDe raadsverkiezingen daar worden pas in november 2018 gehouden. Het is de bedoeling dat Salden wethouder blijft tot januari 2019, als de nieuwe burgemeester is benoemd en de raadsleden en het college zijn geïnstalleerd. Salden blijft voorlopig in Stein wonen. Of hij zijn politieke carrière ook in Beekdaelen gaat voortzetten, weet hij nog niet. "Ik zie wel hoe het loopt. Eerst wil ik deze klus in Onderbanken afmaken”, zegt hij.

Salden zal in Stein nog aanwezig zijn tijdens de raadsvergadering van 21 september, waar hij dan zijn ontslag als raadslid indient. Ab Broersma, tot 2014 VVD-raadslid in Stein, neemt zijn zetel in. Salden is sinds 1998 raadslid. Van 2011 tot 2014 was hij wethouder.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal