Taxi laat oma (83) in kou staan omdat ze niet contant betaalde

Print
Taxi laat oma (83) in kou staan omdat ze niet contant betaalde

Het kwam uiteindelijk goed. Directeur Jos Renierkens komt oma Annie een bloemetje brengen. Afbeelding: Ermindo Armino

Claessens Vervoer weigerde dinsdagmorgen een hoogbejaarde, invalide oma te vervoeren. Omdat ze niet contant betaalde. Volgens de regeltjes van het bedrijf had de chauffeur gelijk, "maar het had nooit mogen gebeuren".

Met het aanbieden van een bloemetje aan oma Annie Dienjes-Nysten (83) in Geleen heeft directeur Jos Renierkens van Claessens Vervoer gisteravond persoonlijk zijn excuses aangeboden voor een uiterst pijnlijke gebeurtenis eerder op de dag. 

De oma, die maandag 83 jaar werd, belandde vorige week met een hersenbloeding in ziekenhuis Zuyderland in Sittard en zou gistermorgen naar woonzorgcentrum Bloemenhof in Geleen worden vervoerd, waar zij woont. Sinds de hersenbloeding is de bejaarde vrouw halfzijdig verlamd, zit in een rolstoel, kan bijna niet bewegen en kan niet meer spreken. Vandaar dat haar familie vooraf de afspraak maakte met het vervoersbedrijf om achteraf te betalen. Kosten: 17,50 euro. 

Geweigerd
Dochter Jannie Dienjes-Hudales en haar zoon Kay hadden alvast haar kamer in Bloemenhof versierd met slingers om samen haar verjaardag te vieren. Maar Annie kwam niet. In plaats daarvan kwam er een telefoontje van Zuyderland met de mededeling dat oma door de taxichauffeur weer uit het busje was geladen. Hij weigerde haar mee te nemen, omdat zij geen geld bij zich had. Dat bij de Bloemenhof afgerekend zou worden, was de chauffeur niet verteld. 

Dochter en kleinzoon spoedden zich naar Zuyderland, waar oma al een half uur huilend zat te wachten. Zij werd daarna door hetzelfde taxibedrijf alsnog naar huis gebracht. Gratis. Niet als douceurtje van het taxibedrijf, maar oma beschikt over een vervoerspas. Daar had een medewerkster van Zuyderland geen rekening mee gehouden, toen ze maandag het vervoer voor de oma regelde bij Claessens Vervoer. 

Verschrikkelijk
De dochter vindt het verschrikkelijk wat er met haar moeder is gebeurd, hekelt de ‘onvriendelijke’ chauffeur, maar accepteert tegelijkertijd de excuses van Jos Renierkens. 

Die neemt de pijnlijke gebeurtenis hoog op en gaat die intern bespreken. "De kwestie had moeten worden voorgelegd aan een meerdere. In dit geval had de chauffeur mevrouw Dienjes- Nysten gewoon moeten brengen. Die 17,50 euro was een zorg voor later geweest."
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen