Drie aanhoudingen na dood Willem Evers

Print
Drie aanhoudingen na dood Willem Evers

De plek waar het incident zich afspeelde. Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

De politie heeft woensdagochtend drie jongeren aangehouden in verband met de vechtpartij in de Salviastraat in Valkenburg vorige week. Na die vechtpartij kwam de 65-jarige Willem Evers uit Valkenburg om het leven.

Twee jongens uit Valkenburg (15 en 17 jaar) en een jongen uit Schimmert (17 jaar) worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De uitslag van sectie op het lichaam van Evers laat nog op zich wachten, aldus de politie.

Confrontatie
De drie jongens worden verhoord in de hoop nog meer helderheid te krijgen over de feiten en omstandigheden van die avond. Duidelijk is dat er een confrontatie op straat heeft plaatsgevonden tussen de 65-jarige man en enkele jongeren. Naar verluidt had die confrontatie verband met onrust rond een groep jongeren in de buurt.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen