Zaak-Nicky Verstappen: 1000 mensen gericht opgeroepen voor DNA

Print
Zaak-Nicky Verstappen: 1000 mensen gericht opgeroepen voor DNA

Afbeelding: iStock/De Limburger

Politie en justitie gaan circa duizend personen gericht oproepen om DNA af te staan voor een directe vergelijking met het sporenmateriaal in de zaak-Nicky Verstappen.

Deze grote, voor direct DNA-onderzoek geselecteerde groep komt bovenop de ruim 15.000 mannen die opgeroepen worden voor het al eerder aangekondigde DNA-verwantschapsonderzoek.

Dader
Dat laatste onderzoek is erop gericht om mogelijke familieleden van de dader in beeld te brengen en vindt met name plaats in de regio rond Nicky’s vindplaats Brunssummerheide en zijn toenmalige woonplaats Heibloem.

Wie op de lijst van duizend personen staat voor de één-op-één-vergelijking met het DNA-profiel van de mogelijke dader en het selectiecriterium daarvoor, licht de politie verder niet toe. "Op dit moment vindt in verband hiermee tactisch onderzoek plaats", aldus de politie.

Lees ook: Kampleiding Nicky Verstappen doet verhaal

Verdwijning
Bekend is dat er ten tijde van de nooit opgeloste verdwijning en dood van Nicky, vandaag precies 19 jaar geleden, in de buurt campinggasten en priesterstudenten van een zomerkamp van Rolduc verbleven. Zij krijgen sowieso een oproep voor DNA-afname.

In het verleden is bij een kleinere selectie mannen, waaronder de kampleiding van Nicky, ook DNA afgenomen. Dat leverde toen geen match met het sporenmateriaal op.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen