Kampleiding Nicky Verstappen doet verhaal

Kampleiding Nicky Verstappen doet verhaal

Afbeelding: Laurens Eggen

Negentien jaar geleden kwamen ze met één kind minder terug van kamp. Vier kampleiders van Jeugdwerk Heibloom kijken terug op de verdwijning en dood van Nicky Verstappen. De gevolgen zijn nog altijd voelbaar.

Het is inmiddels een traditie. Voordat het Jeugdwerk in Heibloem aan het jaarlijkse zomerkamp begint, komt de leiding even samen bij het graf van Nicky Verstappen. Het graf van het 11-jarige dorpsgenootje dat op 10 augustus 1998 verdween van het kamp en dood werd gevonden op de Brunssummerheide. 

Lees ook: Zaak-Nicky Verstappen: 1000 mensen gericht opgeroepen voor DNA

Nabij
Het is telkens weer een stille en indrukwekkende bijeenkomst, bezocht door de mensen die daar behoefte aan hebben. Wat voor Jeugdwerk Heibloom an sich een van de jaarlijkse hoogtepunten is, is tegelijkertijd ook de jaarlijkse confrontatie met een pijnlijk verleden. Het bezoek aan het graf laat het besef doordringen van de verantwoordelijkheid die je als kampleiding hebt, vertelt huidig voorzitter Twan Verstappen (36). "Het zit zo diep. Op het kamp worden misschien wel 28 keer per dag de kinderen geteld. Zijn we compleet? Als we terugkomen van kamp en alles goed is gegaan, valt er weer een last van je schouder. Daar proosten we dan op met de hele leiding.” De terugkeer vandaag valt dit jaar precies gelijk met de dag dat Nicky verdween, negentien jaar eerder.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu