Zoon overleden Willem Evers: 'Hij was kerngezond'

Print
Zoon overleden Willem Evers: 'Hij was kerngezond'

Bloemen op de plek van de fatale vechtpartij. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Willem Evers, de 65-jarige Valkenburger die vorige week omkwam na een gewelddadige confrontatie met hangjongeren, was kerngezond. Dat zegt zijn zoon Jordy.

"De mensen denken dat hij hartklachten had, maar dat was niet zo", zegt de zoon voor de camera van Hart van Nederland. Zijn uitspraken zijn opvallend, omdat de politie lang wachtte met het oppakken van betrokkenen bij de vechtpartij omdat de doodsoorzaak onduidelijk bleef. Resultaten van het onderzoek daarnaar zijn nog niet bekend gemaakt.

Aanhoudingen
Wel werden er woensdag drie jongeren opgepakt in de zaak. Het gaat om twee jongens uit Valkenburg van 15 en 17 jaar, en een 17-jarige jongen uit Schimmert. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.

Lees ook: Drie aanhoudingen na dood Willem Evers

'Hoe kon dit gebeuren?'
"Ik snap het nog steeds niet, ik slaap er niet van. Dag en nacht ben ik aan het denken, denken denken: hoe kon dit nu gebeuren?", zegt de zoon. "Mijn vader was een harde werker die dag en nacht klaar stond voor iedereen. We gaan hem enorm missen." 

Buurt
Jordy is verder dankbaar voor de steun uit de buurt na de dood van zijn vader. Maar hij zegt ook dat er meer gedaan had kunnen worden tegen de groep jongeren. "We hadden gewoon met een paar man op die groep moeten afstappen om ze uit de buurt te jagen. Niet slaan, maar ze gewoon wegjagen, dat ze niet meer terugkomen. Maar we zien nu wat er is gebeurd. We krijgen mijn vader er niet mee terug."

Lees ook: 'De jeugd heeft dit niet gewild'

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen