Oud-burgemeester van Landgraaf Bert Janssen overleden

Print
Oud-burgemeester van Landgraaf Bert Janssen overleden

Harmonieën en fanfares brengen scheidend burgemeester Bert Janssen van Landgraaf op 30 september 2010 een aubade. Afbeelding: De Limburger/Annemiek Mommers

Oud-burgemeester Bert Janssen van Landgraaf is woensdagavond op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ernstig ziek.

Janssen was bijna achttien jaar burgemeester van Landgraaf. In oktober 2010 nam hij afscheid van die gemeente. Eerder had hij die functie ook in Waspik en Echt.

Liefde
Na zijn pensionering bleef de Eindhovenaar in Landgraaf wonen. Janssen voelde er zich thuis. Die liefde was wederzijds; bij zijn officiële vertrek ontving hij de erepenning van Landgraaf.

Verbinder
Janssen was geen man die met de vuist op tafel sloeg. Hij was een verbinder, geen strijder. Na zijn pensioen werd Janssen in Den Haag onderscheiden met het Bundesverdienstkreuz voor zijn inzet voor de Duits-Nederlandse samenwerking.
 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen