Concert Coldplay in virtual reality te zien

Coldplay zanger Chris Martin© EPA

Fans van Coldplay kunnen volgende week een concert van de band live bekijken in virtual reality. Daarvoor hebben ze wel een VR-headset nodig en een smartphone die VR ondersteunt.

BuzzE/Tess Maidman

Het concert van Chris Martin en de andere leden van Coldplay op 17 augustus maakt deel uit van de A Head Full Of Dreams Tour van de Britten. Samsung, dat voor de registratie van de show samenwerkt met concertpromotor Live Nation en VR-specialist Oculus, belooft de kijkers een ,,magische avond waarin de fans een concert kunnen ervaren zoals ze dat nog nooit hebben meegemaakt".De stream wordt gratis aangeboden in ruim vijftig landen. Wie niet live kan kijken, kan het concert op een later tijdstip via het VR-platform van Samsung terugkijken. Samsung laat weten dat het concert slechts voor een korte tijd beschikbaar wordt gesteld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal