Concert Coldplay in virtual reality te zien

Coldplay zanger Chris Martin

Coldplay zanger Chris Martin© EPA

Fans van Coldplay kunnen volgende week een concert van de band live bekijken in virtual reality. Daarvoor hebben ze wel een VR-headset nodig en een smartphone die VR ondersteunt.

BuzzE/Tess Maidman

Het concert van Chris Martin en de andere leden van Coldplay op 17 augustus maakt deel uit van de A Head Full Of Dreams Tour van de Britten. Samsung, dat voor de registratie van de show samenwerkt met concertpromotor Live Nation en VR-specialist Oculus, belooft de kijkers een ,,magische avond waarin de fans een concert kunnen ervaren zoals ze dat nog nooit hebben meegemaakt".De stream wordt gratis aangeboden in ruim vijftig landen. Wie niet live kan kijken, kan het concert op een later tijdstip via het VR-platform van Samsung terugkijken. Samsung laat weten dat het concert slechts voor een korte tijd beschikbaar wordt gesteld.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee