Ranomi Kromowidjojo blijft zwemmen tot Spelen 2020

Print
Ranomi Kromowidjojo blijft zwemmen tot Spelen 2020

Afbeelding: ANP

Ranomi Kromowidjojo blijft zwemmen tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Dat maakte de meervoudig zwemkampioene vrijdag bekend op een persconferentie in Eindhoven.

Kromowidjojo liet eerder doorschemeren dat ze haar toekomst zou verbinden aan resultaten van het WK van vorige maand in Boedapest. De drievoudig olympisch kampioen won daar vier medailles: zilver op de 50 vrij, 50 vlinder en 4x100 vrij met de gemengde estafetteploeg en brons met de estafettezwemsters op de 4x100 vrij.

Wereldbeker
Kromowidjojo is in Eindhoven voor wedstrijden om de wereldbeker, die vrijdag van start gaan. Ze won in 2012 op de Spelen van Londen goud op de 50 meter en 100 meter vrije slag. Vier jaar eerder in Peking werd ze voor het eerst olympisch kampioen als lid van de estafetteploeg van de 4 x 100 meter vrije slag.

Kromowidjojo veroverde drie wereld - en vier Europese titels op de lange baan. Afgelopen maandag bevestigde ze nog haar goede vorm door tijdens wedstrijden op de korte baan op de 50 meter vrije slag als eerste vrouw onder de 23 seconden te duiken (22,93).

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen