Dit park kan voor een ton van jou zijn

Print
Uniek: een 'idyllisch park' vol prachtige planten, bomen en struiken. Plus twee vijvers waar u kunt wegdromen van alle dagelijkse beslommeringen". Voor slechts iets meer dan een ton is het voor u. Er is alleen een probleempje: in het stenen huisje dat bij het park hoort, mag niet gewoond worden.

Het is een opvallende advertentie op funda.nl. Tussen de rijtjeshuizen en appartementen wordt in Weert ook het paradijsje van Riet en Bert Burgerman uit Voerendaal aangeboden. De twee spendeerden 28 jaar lang elk vrij uurtje om de feeërieke tuin in het buitengebied van Altweerderheide te creëren.

Paradijs
Het is half elf in de ochtend. Op de achtergrond kraait een verslapen haan en hinniken paarden in de wei. Voor de rest is het stil aan de Hoogbeemdenweg in Altweerterheide. Achter de poort met daarop de naam ‘Hoop op zegen’ openbaart zich een paradijselijke tuin. 

Het is de plek waar Riet en Bert Burgerman elk vrij uurtje genieten van rust, ontspanning, planten en dieren. En dat al 28 jaar. 
Echter, onlangs besloot het Voerendaalse echtpaar hun oase van rust van de hand te doen om meer tijd te krijgen voor andere hobby’s. „Om van andere dingen te kunnen genieten zolang het nog kan”, zegt Riet Burgerman. „Jammer eigenlijk, maar een keer houdt het op. We hebben ziel en zaligheid in deze tuin gestopt. Helemaal zelf aangelegd. Als hij verkocht wordt, zal ik zeker wel een traan moeten laten.”
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu