Enkelband dragende overvaller werd herkend door slachtoffer

Print
Enkelband dragende overvaller werd herkend door slachtoffer

Afbeelding: iStock

De veroordeelde moordenaar die tijdens zijn vrije weekeinden met een enkelband om gewapende overvallen pleegde, is gepakt omdat een slachtoffer hem herkende. Het slachtoffer herkende de dader van de eerste kraak in Geleen, op beelden van de derde overval in Overloon. Tussendoor sloeg hij ook toe in Someren.

Issam T. pleegde in 2008 een roofmoord op zijn zwager. Dat werd toen de Hoensbroekse kofferbakmoord genoemd, omdat hij het lichaam in een kofferbak verstopte. De Limburger kreeg in 2009 vijftien jaar cel, maar omdat hij in 2018 al zou vrijkomen zat hij vorig jaar in de halfopen gevangenis Ter Peel in Evertsoord. Daar mocht hij met een enkelband om op weekendverlof.

Someren
Ongemerkt pleegde hij tijdens zijn verlof drie gewelddadige overvallen, telkens met een pistool. Zo moest op Kerstdag de bedrijfsleider van een supermarkt in Geleen de kluis leeghalen. Terwijl Issam deze onder schot hield, deed een maat bij de kassa alsof hij flauwviel, zodat het personeel zich op hem richtte.

Drie weken later was op zaterdagnamiddag de Kruidvat in Someren het doelwit. Twee 17-jarige caissières kregen het pistool tegen hun hoofd en buik. Nog geen week later was het tot slot raak op een vakantiepark in Overloon, waar vakantiegasten op de grond werden gedwongen en klappen kregen.

Enkelband
De politie liet beelden op tv zien en een slachtoffer uit Geleen herkende de dader zo van de overval in Overloon. Gegevens van de enkelband deden Issam de das om. Bij de aanhouding in zijn cel vond de politie vervolgens tot hun eigen verbazing het pistool. In zijn bij de gevangenis geparkeerde auto lag bovendien nog een machinegeweer. De halfopen inrichting zei niet te fouilleren, wat tot Kamervragen leidde.

De helper van de eerste overval, in Geleen, was al eerder gepakt. Deze Amsterdammer (19) stond donderdag even voor de rechter, met een verzoek om tijdelijke vrijlating. Daar had zijn moeder om gevraagd en advocaat Oscar Bolluyt vond het dossier erg dun. Het OM ging daar echter niet in mee. De man wordt overigens niet alleen verdacht van een overval in Geleen, maar ook van een snackbaroverval in Amsterdam.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen