Inbreker steelt voor 19.000 euro door gat in muur bouwmarkt

Print
Inbreker steelt voor 19.000 euro door gat in muur bouwmarkt

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Bij een bouwmarkt in Maastricht is deze week ingebroken. Omdat de politie er op tijd bij was, wist de dader niets buit te maken.

Agenten gingen in de nacht van dinsdag op woensdag een kijkje nemen bij het pand aan de Fregatweg, op industrieterrein Beatrixhaven. Daar troffen ze een verlaten Peugeot-bestelwagen aan met Belgische kentekenplaten. In het busje lag voor 19.000 euro aan gereedschappen en apparatuur, dat via een gat in de muur uit de bouwmarkt was ontvreemd. 

Zoekactie
Toen de agenten in de omgeving van het gebouw op onderzoek uit gingen, zagen ze een man in donkere kleding lopen. Die sloeg meteen op de vlucht toen hij de politie in het vizier kreeg. Ondanks een zoekactie, waarbij zelfs een speurhond werd ingezet, wist de man te ontkomen. 

De Belgische bestelbus is door de politie meegenomen voor onderzoek. Van de verdachte ontbreekt nog steeds ieder spoor. 
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen