Huurder met één hennepplant mag niet worden uitgezet

Print
Huurder met één hennepplant mag niet worden uitgezet

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

De huurder van een woning in Heerlen die één hennepplant op zijn balkon had staan mag niet worden uitgezet door de woningstichting. Dat heeft ook het Hof in Den Bosch in hoger beroep bepaald.

De politie had bij de woning vanaf de openbare weg één hennepplant op het balkon gezien. Aangezien woningstichting De Voorzorg een zerotolerancebeleid voert ten aanzien van het kweken van hennep, werd de huurovereenkomst opgezegd.

Overtreding
De bewoner stapte naar de kantonrechter, die hem in het gelijk stelde. En ook het Hof oordeelt dat het hebben van één hennepplant in een pot weliswaar een overtreding is van het huurcontract, maar niet zo ernstig is dat de huurder daarvoor op straat kan worden gezet.

Uitspraak
Een woordvoerdster van De Voorzorg laat weten dat het beleid zal worden aangepast. “We kunnen na deze uitspraak niet vasthouden aan een zerotolerancebeleid.” De Opiumwet staat het bezit van vijf hennepplanten toe.   

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen