Huurder met één hennepplant mag niet worden uitgezet

Print
Huurder met één hennepplant mag niet worden uitgezet

Foto ter illustratie Afbeelding: Istock

De huurder van een woning in Heerlen die één hennepplant op zijn balkon had staan mag niet worden uitgezet door de woningstichting. Dat heeft ook het Hof in Den Bosch in hoger beroep bepaald.

De politie had bij de woning vanaf de openbare weg één hennepplant op het balkon gezien. Aangezien woningstichting De Voorzorg een zerotolerancebeleid voert ten aanzien van het kweken van hennep, werd de huurovereenkomst opgezegd.

Overtreding
De bewoner stapte naar de kantonrechter, die hem in het gelijk stelde. En ook het Hof oordeelt dat het hebben van één hennepplant in een pot weliswaar een overtreding is van het huurcontract, maar niet zo ernstig is dat de huurder daarvoor op straat kan worden gezet.

Uitspraak
Een woordvoerdster van De Voorzorg laat weten dat het beleid zal worden aangepast. “We kunnen na deze uitspraak niet vasthouden aan een zerotolerancebeleid.” De Opiumwet staat het bezit van vijf hennepplanten toe.   

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen