Twee jongeren vrijgelaten in zaak-Willem Evers

Print
Twee jongeren vrijgelaten in zaak-Willem Evers

Bloemen op de plek van de fatale vechtpartij. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Van de drie jongens die zijn aangehouden in de zaak Willem Evers worden er twee vrijgelaten.

Dat meldt de politie. 

Vrijlating
Het gaat om een 15-jarige jongen uit Valkenburg en een 17-jarige jongen uit Schimmert. De afgelopen dagen deed de politie onderzoek en zijn verdachten en getuigen gehoord om meer duidelijkheid te krijgen over wat er vorige week donderdag is gebeurd. De twee jongeren blijven verdacht van openlijke geweldpleging en betrokkenheid bij de vechtpartij in Valkenburg, maar er is nu onvoldoende aanleiding volgens het Openbaar Ministerie om de twee vast te houden.

Lees ook: Sectie op lichaam Willem Evers afgerond, nog geen duidelijkheid

De derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Valkenburg, zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de dood van Evers gaat de komende dagen verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Confrontatie
Evers kwam vorige week om het leven na een confrontatie met een groep jongeren aan de Salviastraat in de wijk Broekhem-noord in Valkenburg. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen