Twee jongeren vrijgelaten in zaak-Willem Evers

Print
Twee jongeren vrijgelaten in zaak-Willem Evers

Bloemen op de plek van de fatale vechtpartij. Afbeelding: De Limburger/Harry Heuts

Van de drie jongens die zijn aangehouden in de zaak Willem Evers worden er twee vrijgelaten.

Dat meldt de politie. 

Vrijlating
Het gaat om een 15-jarige jongen uit Valkenburg en een 17-jarige jongen uit Schimmert. De afgelopen dagen deed de politie onderzoek en zijn verdachten en getuigen gehoord om meer duidelijkheid te krijgen over wat er vorige week donderdag is gebeurd. De twee jongeren blijven verdacht van openlijke geweldpleging en betrokkenheid bij de vechtpartij in Valkenburg, maar er is nu onvoldoende aanleiding volgens het Openbaar Ministerie om de twee vast te houden.

Lees ook: Sectie op lichaam Willem Evers afgerond, nog geen duidelijkheid

De derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Valkenburg, zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het onderzoek naar de dood van Evers gaat de komende dagen verder. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Confrontatie
Evers kwam vorige week om het leven na een confrontatie met een groep jongeren aan de Salviastraat in de wijk Broekhem-noord in Valkenburg. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen