Redelijke start Sanne Thijssen op EK Young Riders

Print
Redelijke start Sanne Thijssen op EK Young Riders

Afbeelding: ANP

Sanne Thijssen is redelijk begonnen aan het Europees kampioenschap voor Young Riders in het Slowaakse Samorin. De amazone (18) uit Sevenum noteerde donderdag in de eerste omloop van de landenwedstrijd een foutloze proef.

Nederland staat na de eerste dag vijfde met veertien strafpunten. België leidt met zeven fouten.

Nulronde
Sanne Thijssen had woensdag tijdens de individuele kwalificatie 14.27 strafpunten opgelopen op het jachtparcours met haar paard Celine MZ, omdat ze het relatief rustig aan had gedaan. Samen met de nulronde van donderdag staat ze nu op de veertigste plaats. Vrijdag is de tweede en beslissende ronde in de landenproef. De beste ruiters mogen zondag gaan strijden om de individuele medailles. Wil Sanne Thijssen, vorig jaar nog vierde, zich daarvoor kwalificeren, dan is een tweede nulronde vrijwel zeker noodzakelijk.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen