Sloopwerk Noorderbrug ligt op schema

Print
Sloopwerk Noorderbrug ligt op schema

Afbeelding: Johannes Timmermans

Het afbreken van 200 meter Noorderbrug op de westelijke Maasoever in Maastricht ligt op schema, ondanks de overstap naar een andere sloopmethode.

Bedoeling was om het brugdek los te zagen en te laten zakken, om het op de grond kapot te boren en af te voeren. Dat ideaalplaatje bleek niet haalbaar toen het dek tijdens het zagen scheuren begon te vertonen. Besloten is toen om gewoon 'op hoogte' af te breken. Dat levert meer kabaal op voor de omgeving.

Verwacht wordt dat het dek zaterdagmorgen helemaal is gesloopt en afgevoerd. Dan kan het voorbereiden beginnen van het inschuiven van het nieuwe brugdeel, een technisch hoogstandje.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen