Rooyse Wissel nieuwe hulpverlener in Noord-Limburg bij huiselijk geweld

Print
Rooyse Wissel nieuwe hulpverlener in Noord-Limburg bij huiselijk geweld

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Venray / Horst / Venlo / Gennep - De gemeenten in Noord-Limburg, met uitzondering van Mook en Middelaar, hebben met het forensisch psychiatrisch centrum De Rooyse Wissel in Oostrum overeenstemming bereikt over het aanbieden van crisishulp bij huiselijk geweld. Tot juli werd dat nog aangeboden door de Mutsaersstichting.

De gemeenten trekken daar op jaarbasis 200.000 euro voor uit. In de praktijk betekent dat er jaarlijks maximaal vijftig gevallen worden behandeld en dat er vanaf oktober er 24 uur per dag bereikbaarheid is.

Aanpak
De Mutsaersstichting liet in juni weten de stekker te trekken uit de unieke internationaal gelauwerde aanpak bij huiselijk geweld. Die werd in Noord-Limburg standaard ingezet wanneer een burgemeester een dader van huiselijk geweld een tijdelijk huisverbod oplegde. De zorginstelling liet weten het niet langer verantwoord te vinden de hulp te bieden omdat de kwaliteit niet meer aan de maat was. Dat had voor een deel te maken met het feit dat er vanuit gemeenten steeds minder geld beschikbaar kwam voor de aanpak.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen