Burgemeester over dood Willem Evers: 'We hadden dit nooit zien aankomen'

Print
Burgemeester over dood Willem Evers: 'We hadden dit nooit zien aankomen'

Afbeelding: EenVandaag

De waarnemend burgemeester van Valkenburg Jan Schrijen heeft gereageerd op de dood van Willem Evers.

"We hadden dit nooit zien aankomen", zei hij donderdagavond tegenover EenVandaag. Schrijen kon niet eerder reageren omdat hij korte tijd in China verbleef. 

Incident
Op de vraag hoe het zo heeft kunnen escaleren in de wijk Broekhem-Noord antwoordde hij: "Nou, dat is ons overkomen. Dit is gewoon een fataal incident."

Confrontatie
Evers kwam vorige week om het leven na een confrontatie met een groep jongeren aan de Salviastraat in Valkenburg. Drie verdachten werden aangehouden van wie er inmiddels weer twee vrijgelaten zijn. 

Agressief
De jeugdige 'knokploeg' maakt volgens buurtbewoners deel uit van een groep van zo’n vijftien jongens die Broekhem al maanden op hun scooters terroriseert. "Ze gedragen zich agressief, treiteren, stichten brandjes, steken zwaar vuurwerk af, vernielen auto’s en maken lawaai. Als je ze daarop aanspreekt, ben je de klos en weten ze je te vinden. Of je huis, je auto of je tuin. Die hou ik liever heel. Dus hou je je mond", schetst een bewoner de situatie. "Hier kon je op wachten." 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen