Burgemeester over dood Willem Evers: 'We hadden dit nooit zien aankomen'

Print
Burgemeester over dood Willem Evers: 'We hadden dit nooit zien aankomen'

Afbeelding: EenVandaag

De waarnemend burgemeester van Valkenburg Jan Schrijen heeft gereageerd op de dood van Willem Evers.

"We hadden dit nooit zien aankomen", zei hij donderdagavond tegenover EenVandaag. Schrijen kon niet eerder reageren omdat hij korte tijd in China verbleef. 

Incident
Op de vraag hoe het zo heeft kunnen escaleren in de wijk Broekhem-Noord antwoordde hij: "Nou, dat is ons overkomen. Dit is gewoon een fataal incident."

Confrontatie
Evers kwam vorige week om het leven na een confrontatie met een groep jongeren aan de Salviastraat in Valkenburg. Drie verdachten werden aangehouden van wie er inmiddels weer twee vrijgelaten zijn. 

Agressief
De jeugdige 'knokploeg' maakt volgens buurtbewoners deel uit van een groep van zo’n vijftien jongens die Broekhem al maanden op hun scooters terroriseert. "Ze gedragen zich agressief, treiteren, stichten brandjes, steken zwaar vuurwerk af, vernielen auto’s en maken lawaai. Als je ze daarop aanspreekt, ben je de klos en weten ze je te vinden. Of je huis, je auto of je tuin. Die hou ik liever heel. Dus hou je je mond", schetst een bewoner de situatie. "Hier kon je op wachten." 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen