Hassan eenvoudig door naar finale 5000 meter

Print
Hassan eenvoudig door naar finale 5000 meter

Afbeelding: ANP

Sifan Hassan is door naar de finale van de 5000 meter op de WK atletiek in Londen. De Nederlandse atlete finishte in de series als tweede in 14.59,85 en plaatste zich rechtstreeks voor de strijd om de medailles op zondag.

Susan Krumins kwalificeerde zich in de eerste serie eveneens voor die finale.

Gespaard
Sifan Hassan spaarde zich in de series van de 5000 meter bij de WK atletiek in Londen. De Nederlandse atlete wil zondag in de finale voor een medaille gaan, hoewel ze die ambitie niet openlijk uitsprak. "Ik heb nog niet vaak een 5000 meter gelopen in mijn hele leven en heb niet al te veel ervaring op deze afstand. Ik kan mijn kansen dus niet zo goed inschatten'', zei ze na haar race.

Goede benen
De benen waren redelijk goed, ook al voelde ze wel de drie 1500 meters die ze al in Londen heeft gelopen. Ze wilde het verder niet hebben over de finale van de 1500 meter, waarin ze als favoriete voor goud vertrok, maar als vijfde eindigde en na afloop zwaar ontgoocheld was. "Het valt mee, ik moet dat nu loslaten. Er komt nog een race.''

Ingestort
Hassan liep eerder op de kampioenschappen in Londen de 1500 meter. Ze startte als favoriete voor het goud, maar stortte tijdens de finale vlak voor de finish in en greep naast de medailles. Ze zoekt eerherstel op de 5000 meter, de afstand waarop ze dit jaar het Nederlands record zette op 14.41,24 en in 2014 Europees zilver veroverde.