Schippers plaatst zich overtuigend voor finale 200 meter

Print
Dafne Schippers heeft zich donderdagavond met overmacht geplaatst voor de finale van de 200 meter op het WK atletiek in Londen.

De titelverdedigster op deze afstand liet in de halve finales een indrukwekkende sprint zien. Ze won haar serie in een tijd van 22,49 seconden.

Overstap
De 25-jarige Utrechtse verraste twee jaar geleden bij de WK in Peking met goud op de 200 meter in een verbluffende tijd van 21,63. Ze was toen nog maar net overgestapt van de meerkamp naar de sprint. Het jaar daarop veroverde ze het zilver op de 200 meter bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Kampioene
Schippers won op deze WK al het brons op de 100 meter. De kampioene van Rio, Elaine Thompson uit Jamaica, ontbreekt in Londen op de 200 meter. De Amerikaanse Tori Bowie, die de 100 meter won, meldde zich ook af. Schippers is daarmee twee van haar grootste concurrenten voor de titel kwijt en nu de torenhoge favoriete om haar titel van Peking 2015 te prolongeren. 
 

Lees ook: Hassan eenvoudig door naar finale 5000 meter

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen